Opsigelse og ansættelse bør hånd i hånd
Er du en af de uheldige, der har været ledig for nylig? Eller i en mere positiv formulering; Er du en af de heldige, der har fået et nyt job for nylig? Hvis du kan svare ja til enten den positive, den negative eller begge af ovenstående udlægninger, vil du med garanti også kende til den usikkerhed, der følger med, når man sidder som helt nyansat, og skal forholde sig til de rettigheder, der kommer til at gøre sig gældende, hvis du en dag skulle miste jobbet igen. Eller hvis du kommer i den lykkelige situation, at du får tilbudt et andet og bedre job, og derfor selv vil sige op på den arbejdsplads, som du netop er blevet ansat på.
Det virker nemlig altid underligt og akavet at beskæftige sig med en eventuel slutning, før det hele overhovedet er begyndt. Men det er nu engang rigtig vigtigt i en ansættelsessituation også at have mod til at fokusere på sine – og virksomhedens – rettigheder ved ansættelsens udløb. Hvad end det så er den ene eller den anden part, der vælger at stoppe samarbejdet.
Ved ansættelsen har du nemlig mulighed for at forhandle dig frem til de bedste forhold ved opsigelse, hvilket kan komme dig både personligt og økonomisk til gode, hvis uheldet skulle være ude.
Men, det kræver en ordentlig portion mod og selvtillid at forhandle om sådanne emner så tidligt i ansættelsesforløbet. Hvis du ikke finder det passende ved ansættelse er et alternativ, at du venter med at bringe emnet på første lønforhandlingsmøde, der gerne skulle ligge indenfor de første seks måneder af ansættelsen.