Sælg med sprog

0

Sproget er vores fineste salgsargument. Uden sprog; intet salg. Kunne du fx forestille dig en hjemmeside uden ord? Men det er ikke nok at skrive en tekst, rystet ud af højre ærme. Nej, du er nødt til at producere tekster, der virkelig sælger og fortæller alt om, hvem du og din virksomhed er. Faktisk er du nødt til at gøre det så godt, at teksten ikke ender med at få omvendt effekt. At den er dårligt formuleret med en hulens masse fejl, så du virker utroværdig, sjusket og dårlig til dit arbejde.

Hos a1kommunikation har vi specialiseret os i ord på skrift. Vi elsker at skrive, redigere, oversætte og korrekturlæse. For os er sproget den vigtigste kommunikationsform og den bedste og sikreste måde at nå sin målgruppe eller modtager.

Tekstforfatning

Når du skriver en tekst, skal den ramme plet, for du har kun ét skud. Du skal altså være præcis om, hvem du taler til, hvad du gerne vil fortælle, og hvordan du gerne selv vil fremstå. Virker du usympatisk, har du intet interessant at sige, eller ved du ikke, hvem der læser med, så rammer du ikke skiven – og værre endnu, du risikerer at gå glip af et salg og får måske et dårligt omdømme. Siden 2008 har vi hos a1kommunikation specialiseret os i at skrive sælgende tekster til nettet. Vi var med, da Google var spæd, og tiltaleformen hos SKAT stadig var De. Vi ved, hvordan du rammer din målgruppe med tekstforfatning.

Tekstredigering

Måske har du skrevet en supergod tekst, men alligevel mangler der et eller andet, og du ved ikke helt hvad. Det kan være, du har glemt modtageren og været for fokuseret på din fortælling. Du har måske glemt dig selv, eller du har skrevet en rigtig god historie, som bare godt kunne være bedre formuleret. Tekstredigering er et vigtigt område af den skriftlige kommunikation, og når vi får redigeringsopgaver mellem hænderne, behandler vi dem som en sushikok – med omhu og stor respekt for råvaren. Man må nemlig aldrig redigere en tekst til uigenkaldelighed. Så er det jo bare en ny tekst.

Korrektur

Vi vil rigtig gerne spise med farmor og helst ikke spise hende, og derfor er det lille komma i den store sammenhæng vigtigt (”Vi spiser farmor” eller ”Vi spiser, farmor”). Vi vil også rigtig gerne sende vores kunder godt afsted, og det gør vi kun, hvis vi leverer fejlfri tekster, hvor vi har tjekket for grammatik, syntaks, stavefejl, fejl i opsætningen, konsistens, egennavne og indholdets generelle sammenhæng. Korrekturlæsning er en del vigtigere, end de fleste tror. Det kan være pinligt og (næsten) fatalt, hvis en vigtig tekst indeholder meningsforstyrrende fejl eller fejl, der får dig til at ligne et uforberedt fjols, der ikke har gidet at bruge tid (eller følge med i skolen). Når vi læser korrektur hos a1kommunikaton, er det altid uddannede sprogpersoner, fx cand.mag.er, der udfører opgaverne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.