Installation af Brugte Industrielle Lagerreoler og Reoler til Lager

0

Brugte industrielle lagerreoler og reoler er en populær løsning for mange virksomheder, der ønsker at optimere deres lagerplads uden at sprænge budgettet. Selvom brugte reoler kan være en økonomisk fordel, er det vigtigt at sikre, at installationen udføres korrekt for at opretholde sikkerhed, holdbarhed og effektivitet. Denne artikel beskriver, hvordan man installerer brugte industrielle lagerreoler og reoler korrekt, samt vigtige overvejelser og trin for at sikre, at installationen opfylder virksomhedens behov og overholder sikkerhedsstandarder.

1. Fordelene ved Brugte Lagerreoler og Reoler

Før vi går i detaljer om installationen, er det værd at nævne fordelene ved at vælge brugte lagerreoler og reoler til lagerbrug:

  • Omkostningsbesparelser: Brugte reoler er betydeligt billigere end nye og kan give samme funktionalitet.
  • Miljømæssige fordele: Genbrug af reoler mindsker behovet for at producere nye materialer, hvilket reducerer miljøpåvirkningen.
  • Hurtig tilgængelighed: Brugte reoler kan ofte leveres og installeres hurtigere end nye systemer.
  • Kvalitet: Mange brugte reoler er stadig i god stand og kan holde i mange år med ordentlig vedligeholdelse.

2. Forberedelse Før Installation

Inden installationen af de brugte lagerreoler påbegyndes, er det vigtigt at gennemgå en grundig planlægning og forberedelse for at sikre en glat proces. Dette inkluderer:

a. Arealmåling

Start med at måle det område, hvor reolerne skal installeres. Det er vigtigt at sikre, at reolerne passer i rummet og giver tilstrækkelig plads til gangarealer, så lagerarbejdere kan navigere sikkert mellem reolerne. Husk at tage højde for lofthøjde og adgang til lagerudstyr såsom gaffeltrucks.

b. Analyse af Behov

Bestem hvilke typer af varer, der skal opbevares, samt deres vægt og størrelse. Dette vil påvirke valget af reoltype og belastningskapaciteten for hver reol. Sørg for, at de brugte reoler, der er valgt, er i stand til at håndtere den nødvendige vægt og volumen.

c. Kontrol af Reolernes Stand

Når man arbejder med brugte reoler, er det afgørende at kontrollere reolernes fysiske stand. Kig efter tegn på slid, skader eller korrosion, som kan påvirke strukturen og sikkerheden. Sørg for, at alle dele, herunder rammer, bjælker og sikkerhedsbeslag, er intakte og i god stand.

3. Installationsprocessen Trin for Trin

Når planlægningen er på plads, kan selve installationen af de brugte lagerreoler begynde. Det er vigtigt at følge en struktureret tilgang for at sikre, at reolerne er stabile, og at de overholder de nødvendige sikkerhedsstandarder.

a. Markering og Forberedelse af Området

Start med at markere, hvor reolerne skal placeres på gulvet. Dette sikrer, at installationen er præcis, og at der er tilstrækkelig plads mellem reolerne til gangarealer og sikkerhedsforanstaltninger. Sørg for, at gulvet er jævnt og stabilt for at undgå problemer med reolernes stabilitet.

b. Sammensætning af Rammerne

Monter reolrammerne ved at samle de lodrette stolper og forbinde dem med tværgående bjælker. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger nøje, selvom reolerne er brugte. Sørg for, at alle bolte og forbindelser er stramme, og at strukturen er stabil.

c. Montering af Hylder og Bjælker

Efter rammerne er samlet, skal de vandrette bjælker, der holder hylderne, installeres. Disse skal placeres i den korrekte højde baseret på lagerbehovet. Sørg for, at bjælkerne er korrekt fastgjort og understøttet for at bære den ønskede vægt.

d. Fastgørelse af Reolerne til Gulvet

For at forhindre væltning eller forskydning skal reolerne fastgøres sikkert til gulvet ved hjælp af bolte. Dette er især vigtigt i områder, hvor der bruges tungt udstyr, eller hvor risikoen for kollision med reolerne er høj.

e. Sikkerhedsforanstaltninger

Installer sikkerhedsbeslag, der beskytter både reolerne og personalet. Dette kan inkludere hjørnebeskyttere, stødabsorberende paneler og sikkerhedsskærme, som beskytter reolerne mod skader fra gaffeltrucks eller anden lagerudstyr.

4. Sikkerhedsstandarder og Lovkrav i Frankrig

I Frankrig er der klare lovgivningskrav, når det kommer til installation og vedligeholdelse af lagerreoler, især hvis de bruges til tunge industrielle formål. Reoler skal overholde specifikke standarder som NF EN 15635, der regulerer inspektion og vedligeholdelse af opbevaringssystemer. Det er også vigtigt at overholde arbejdsmiljøstandarder for at sikre, at personalet arbejder i et sikkert miljø.

Derfor skal brugte reoler kontrolleres nøje inden installation for at sikre, at de stadig opfylder de nødvendige standarder, og at de er egnet til at blive brugt i det planlagte lager.

5. Eftermontering og Vedligeholdelse

Efter installationen er det vigtigt at udføre regelmæssige kontroller og vedligeholdelse af reolerne for at sikre, at de forbliver i god stand. Dette kan omfatte:

  • Visuelle inspektioner for at opdage eventuelle skader, der kan have opstået under brug.
  • Stramning af bolte og fastgørelser, der kan løsne sig over tid.
  • Udskiftning af beskadigede komponenter for at forhindre større nedbrud.

6. Fordele ved Professionel Installation

Selvom det kan være fristende at installere reolerne selv for at spare penge, anbefales det ofte at benytte professionelle installatører, især når det kommer til store industrielle lagerreoler. Professionelle installatører har erfaringen og viden til at sikre, at reolerne installeres korrekt, overholder sikkerhedsstandarderne, og minimerer risikoen for fremtidige problemer.

7. Konklusion

Installation af brugte (racks) industrielle lagerreoler og reoler kræver en omhyggelig planlægning og præcis udførelse for at sikre en sikker og effektiv opbevaringsløsning. Ved at følge de korrekte procedurer og overholde sikkerhedsstandarder kan brugte reoler tilbyde en omkostningseffektiv løsning til virksomheder, samtidig med at de bevarer funktionalitet og holdbarhed. Med den rette installation og vedligeholdelse kan disse reoler yde pålidelige tjenester i mange år.

Leave A Reply

Your email address will not be published.